ЙОГА

Курсове по йога за всички възрасти

 

 

 

 

 

 

 

 

Курсове по йога за начинаещи/Курсове по йога за бременни/Класическа йога

Курсът по йога се състои от класове по Хатха Йога, Ащанга и Шивананда Йога, техники за облекчаване на стреса, пранаямa, мантра, бандха и различни техники за медитация – крия йога, танцови медитации, йога философия. Идеята на занятията е развиване на вътрешната сила, подобряване на физическoто здраве, постигане на психосоматичен баланс и стремеж към духовна еволюция.

Класическа йога: вторник от 18:30 ч. Продължителност на занятието – 90 минути

Йога за бременни: сряда от 12:00. Продължителност на занятието – 90 минути.

Йога за бременни е подходяща за всички бъдещи майки, при които бременността протича без усложнения. Въпреки това е добре да се консултирате с вашият лекар преди да започнете заниманията, особено ако сега стартирате с йога. Тези занимания могат да се посещават както от напълно начинаещи, така и от хора практикували йога преди бременността.

Заниманията включват адаптирани асани (физически упражнения) подходящи за този период, дихателни техники и релаксация. Асаните са за общо тонизиране и укрепване, справяне с болките в гърба, намаляване отоците на краката, заздравяване и огъвкавяване на мускулите на тазовото дъно, справяне със сутрешното прилошаване и др. Дихателните техники се прилагат за пълноценно снабдяване на плода с кислород. Те подготвят майките за самия процеса на раждане за ефективни напъни и справяне с болката. Изгражда се връзка с детето, което расте във нас и създаваме с помощта на древните техники на йога една осъзната, спокойна и здрава бременност.

Курсът се води от Антония Иванова

 

 

 

 

 

 

Антония се занимава с йога от 15 години и преподава активно повече от 10 години. Учи йога главно в Индия. Има диплома от правителството на Индия и Йога Алианс (САЩ). Завършва Адвайтеа Веданта курс в Чинмая Мисия, Институт по санскрит и Индология- Мумбай. Хатха йога учител и учител по философия на курсове за учители в Шива Йога Пиит, Ришикеши Дхарамсала. Учител по медитация и философия на курсове за учители с Пинки Гхангас, шампион по йога на Индия и Азия.

Изучава йога от майстора Свами Судир – в София и Хималаите. Участва в интензивен курс, Ришикеш в Индия, където придобива знания по ащанга, хатха йога, бандха, мудра, крии и йога медитации от различни индийски майстори. Преподава по време на пътуванията си в Индия в Раджастан, Ришикеш и МакЛеод Гандж, Хималаи.

Преподавател Хималайско прана лечение.

Водила е медитация и Хатха Йога на курс за учители в Мак Леод Гандж, Хималаи, където e сертифицирана като преподавател (регистриран в правителството на Индия).

Цени:

Вечерен курс  хата  йога – месечна карта на стойност  40 лв. Включва 4 посещения, 1 път в седмицата по час и половина /астрономичен/. Единично посещение в група – 14 лв.

Дневен курс  йога за бременни – месечна карта на стойност  40 лв. Включва 4 посещения, 1 път в седмицата по час и половина /астрономичен/. Единично посещение в група – 14 лв.

При записване и на двата курса едновременно – месечна карта на стойност 70 лв. Включва 8 посещения по час и половина.

За справка и записване – тел.0884 214 849. Преди единично посещение, проверявайте дали в групата има свободни места!