РИСУВАНЕ

Курсове по рисуване

Уроци по рисуване

Рисуване за деца

 

 

Курсовете по рисуване са предназначени за деца, любители, кандидат-гимназисти и кандидат-студенти. Заниманията са групови или индивидуални. Групите се формират в зависимост от възрастта и целите на обучението.

  

Курсове по рисуване за деца:

На всеки урок разглеждаме нова, забавна и образователна за децата тема. Учим се как да композираме правилно в листа. Съобразяваме съотношенията и пропорциите при построяване на форма. Изучаваме цветовете, техните свойства и приложение. Малките таланти имат възможност да експериментират с различни професионални техники. Децата се запознават с основните принципи в рисуването, стилове и направления в изкуството; развиват своята наблюдателност, образно мислене и естетическо чувство.

Рисуването провокира у децата различен поглед над заобикалящата ги предметна действителност; спомага за вникване в детайлите, формите и цветовете. Всяко дете обича да рисува, а удоволствието от това занимание става многократно по-голямо при постепенното усвояване на нови изразни средства. Заниманията с  рисуване развиват творческото мислене; спомагат за повишаване на концентрацията и самокритичността.

Обучението е в малки групи – до 5 деца в група. 

Месечна такса за обучение по рисуване в група  – 65 лв. Включва 1 посещение седмично по 2 академични часа в рамките на 30 дни.
Единично посещение в група  25 лв/2 академични часа.
Индивидуално обучение  – 30 лв./2 академични часа.

Включването в група става само след предварителна заявка на тел. 0884 214 849
Сутрешна група – всеки петък от 11 до 12.30 ч.
Следобедна група – всеки петък от 14 до 15.30 ч.
Уикенд група – всяка събота от 14 до 15.30 ч.

 

 

Курсове по рисуване за кандидатстване: Тук!

 

Уроци по рисуване за любители:

  • натюрморт, живопис, графика

  • основи на перспективата

  • пропорции

  • композиция

  • видове техники

  • стилове в изкуствата

  • приложни изкуства

Тези от вас, които искат да рисуват просто за удоволствие, винаги могат да получат нужните насоки и да придобият грамотност в рисуването със започването на натюрморт. Това ще им даде яснота за основните закони в изобразителното изкуство и ще им помогне да развият въображението и креативността си. 

 

Курсовете по рисуване се водят от Мики Ибишева

Мики завършва висшето си образование във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” като педагог по изобразително изкуство. Там изучава графика, скулптура, декоративни изкуства, плакат и др. Последната година специализира  „Живопис”.  Обучава се и във факултета по изящни изкуства на един от най-престижните университети в гр. Истанбул – „Мармара”. Средното й образование е от НУИ „Проф.В. Стоянов“ в гр. Русе със специалност „Живопис”. Участва в редица изложби и конкурси.

Като педагог по изобразително изкуство Мики е работила в 20 ОУ „Т.Минков” в София, в детски център за личностно развитие „Деца слънца” и др. В клуб „Слънчоглед” работи и с деца със специални образователни потребности. Паралелно провежда подготовка на кандидат-студенти.

Цена:

Рисуване за любители (18+) : 80 лв./месец. Веднъж седмично по два учебни часа.