ПАНТОМИМА

Курсове по пантомима

 

 

 

 

 

 

 

Курсът по пантомима е предназначен за деца и възрастни. Занятията могат да бъдат индивидуални или групови. Пантомимата като театрално изкуство съществува още от древността. На курсовете по пантомима ще научите как се изгражда театрален образ посредством езика на тялото – чрез мимики, жестове и танцови елементи. Разиграват се различни сюжети, състояния и преживявания без използване на думи.

Пантомимата е отличен способ за усвояване на сценичното движение. Развива пластиката, равновесието, концентрацията и реакциите. Учи на търпение, подобрява общото физическо състояние и спомага за намаляване на стреса. Едни от най-известните мимове са Чарли Чаплин и Марсел Марсо.

Занятията се провеждат веднъж седмично. Едно посещение е 3 учебни часа.

Цена: 75 лв./месец. Единично посещение в група: 25 лв.

Курсовете по пантомима се водят от актрисата Ива Караманчева

Ива се дипломира в Театрален колеж “Любен Гройс”, гр. София;  специалност  „Актьорско майсторство за драматичен театър” с художествен ръководител  Цветана Манева, и втора специалност „Пантомима“. В професионалната си дейност има множество изиграни роли на различни театрални сцени. Към днешна дата е действаща актриса и успешен педагог.