АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

Уроци по актьорско майсторство за кандидат-студенти

 

 

 

 

 

 

Провеждаме индивидуални занимания за подготовка на кандидат-студенти в НАТФИЗ. Уроците се провеждат след предварително записани ден и час. Продължителността на едно занятие е два академични часа. Преподавател е актрисата Анелия Шишкова, която в педагогическата си дейност има много висок процент на успеваемост при прием в НАТФИЗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Анелия Шишкова вече 40 години подготвя кандидат-студенти. Много от тях вече са звезди на софийските и извънстоличните театрални сцени. Сред тях има и носители на Икар.

Анелия Шишкова е родена пред 1953 г. Завършила е ВИТИЗ (НАТФИЗ) в първия клас на проф. Димитрина Гяурова. Работила е в театрите в Сливен и Русе. Има две национални награди за актьорско майсторство – на фестивала на камерните форми във Враца 1980 г. и на фестивала „Нова българска драма“ в Шумен 1995 г.

Нейният моноспектакъл „Надежда сляпата“ е записан за рубриката „Радио театър“ по БНР , има и награда в Берлин на фестивал на радиопиеси.

Анелия Шишкова е водила детска театрална студия заедно с Ники Априлов, а после с три други студии самостоятелно. На фестивала на ученическите театри във Враца през 1986 год. нейната трупа получава златен медал за постановката “ Колко е важно да бъдеш сериозен“ от О. Уайлд. Представлението се играе на английски език. Работила е 6 години като режисьор на дублажа в ТВ7. Работи и като актриса в дублажа на голям екран. Работи в редакция „Хумор и сатира“ в БНР, студио „Култура“ и радиотеатър.